Fruitweetje

Wist u dat de aardbei eigenlijk uit het geslacht van een rozenfamilie komt? Toch is het zo. Deze rozenfamilie (Rosaceae) is vooral bekend om zijn eetbare vruchten. Nou, dat blijkt dus wel. Er zijn heel veel soorten aardbeien en honderden verschillende rassen, maar daar zijn wij consumenten ons eigenlijk niet eens van bewust. Wij genieten in de zomer massaal van deze ‘zomerkoninkjes’. Lekker en gezond: ‘De Aardbei…’We zijn er hier in Nederland zo aan gewend dat aardbeien lekker zijn dat we bijna zouden vergeten dat ze ook heel erg gezond zijn. Ze worden samen met de blauwe bosbes tot de gezondste vruchten van allemaal gerekend. Ze bevatten heel veel antioxidanten als vitamine C en Anthocyaan.

Nu al zin in een aardbei toetje als afsluiting…

gewoon bellen naar Bart 06 423 318 19